BoDanmarkasinet.dk – ALT OM Hus/Have/Byggeri Blogindlæg Har uheldet været ude? Sådan håndterer du en vandskade i dit hjem

Har uheldet været ude? Sådan håndterer du en vandskade i dit hjem

Dette indhold er sponsoreret.

Det danske vejr kan være lunefuldt. Der findes mange kældre, der ikke er sikret mod de store vandmængder, som kommer fra tid til anden. Det kan også være, der er sprunget et vandrør. Enten dit eget eller en nabos. Uanset hvad er det aldrig sjovt at stå midt i en vandskade.

Når du står med en vandskade i dit hjem, er det helt afgørende, at du hurtigt får gjort rent, da skaderne ellers kan have permanente virkninger. Der kan danne sig mug og skimmelsvamp, hvilket kan føre til alvorlige sygdomme og eftervirkninger hos dig og de andre beboere i din husstand. Især er det vigtigt at få gjort ordentligt rent, hvis der er tale om oversvømmelse med kloakvand, hvilket der ofte er, når det handler om oversvømmelse. I kloakvand findes der mange skadelige og forurenende bakterier, der kan gøre jer alvorligt syge.

Find først frem til kilden til vandskaden

En vandskade kan komme mange steder fra. Det kan være fra loftet, hvis det er din overbo, der har den egentlige vandskade. Den kan også komme fra din kælder, hvor det vil være lettere at identificere selve skaden. Hvis det kommer fra din kælder, er det vigtigt at få affugtet hele kælderen og efterfølgende foretaget en fugtsikring. Fugt kan medføre vækst af skimmelsvamp og husstøvmider og være med til at give et enormt dårligt indeklima, der kan give jer astma og irritation i øjne, næse og øvre luftveje.

Gør rent efter vandskaden

Hvis kilden til vandskaden er et sprunget vandrør eller er kommet af noget andet defekt, skal dette selvfølgelig hurtigst muligt repareres. Og så kommer det egentlige rengøringsarbejde. Sørg for at fjerne alt vandet så hurtigt som muligt. Det gælder om at indskrænke vandskaden hurtigt, så den ikke laver permanente skader på dit inventar. Herefter skal der affugtes i de rum, der har været ramt. Så undgår man skimmelsvamp og mug. Det kan du gøre med en affugter, der affugter luften. Du kan med fordel bruge et hygrometer, der kan måle rummets luftfugtighed.

Husk at kontakte dit forsikringsselskab

Det er vigtigt, at du hurtigt får kontaktet dit forsikringsselskab i tilfælde af varige skader eller følgesygedomme. Husk at tage billeder af beskadiget inventar og smid ikke noget ud, da det kan bruges som bevis på skaderne. I mange tilfælde sender forsikringsselskaberne nemlig en taksator ud, der skal vurdere vandskadernes omfang.

Så, hvis uheldet er ude, skal du sørge for at reagere hurtigt, få affugtet ordentligt, så I ikke bliver syge og så hurtigt som muligt kontakte dit forsikringsselskab.

Related Post