BoDanmarkasinet.dk – ALT OM Hus/Have/Byggeri Blogindlæg Alt du skal vide om hulmursisolering

Alt du skal vide om hulmursisolering

Overvejer du at få hulmursisoleret dit hjem? Så er der en række ting, som du bør være opmærksom på, inden du bare går i gang.

For at kunne hulmursisolere, så kræver det først og fremmest, som navnet også indikere det, at der er et hulrum mellem ydervæggene i huset, der kan isoleres. Er du i tvivl om, om det gør sig gældende for dit hus, så gælder det typisk for murede huse fra 1920’erne og frem, at de er bygget med et hulrum med en såkaldt formur og en bagmur, hvor der så er et hulrum mellem de to-

Så hvis dit hus er et muret hus fra 1920’erne og frem, og hvis du føler, at varmen fosser ud, eller at kulden siver ind, så kan det være fordi, der er et hulrum mellem ydervæggene. For at holde på varmen, kan du så vælge at isolere.

Hvad koster hulrumsisolering?

Det er naturligvis ikke gratis med hulmursisolering dit hus, men det vil klart være nogle penge, som er godt givet ud i det lange løb. Med ekstra isolering vil dit hus nemlig holde bedre på varmen, og det vil du i sidste ende kunne se på din varmeregning.

Men hvad koster hulrumsisolering? Prisen for en hulmursisolering ligger på mellem 200 og 500 kroner pr. kvadratmeter, og den pris er inklusiv materialer og arbejdsløn. Og det er netop også materialer og håndværkernes timepris, som her en indflydelse på, hvor meget du til sidst skal betale for en hulrumsisolering.

Hulrummets tykkelse og højde spiller også en væsentlig rolle, da det har en betydning for, hvor meget materiale, der skal benyttes til isoleringen.

I et typisk, dansk parcelhus vil den samlede pris for en hulmursisolering typisk ligge på mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Giver et bedre indeklima

Ud over at holde bedre på varmen, så vil en hulrumsisolering også betyde et bedre indeklima i dit hjem.

For med isolerede ydervægge slipper du først og fremmest for koldt træk, ligesom kuldestråling og kuldenedfald vil blive begrænset. Når dit hus er godt isoleret, så mindskes også risikoen for fugtskader og skimmelsvamp.

Derudover vil en bedre isolering også have den positive effekt, at CO2-udslippet fra din bolig bliver mindsket, ligesom varmen i dit hus generelt vil opleves meget bedre.

Med andre ord altså en lang række fordele, som du uden tvivl vil sætte stor pris på i det lange løb.

Related Post